WELCOME TO ANRDELIGHTS

Thursday, April 30, 2009

Cupcake

Posted by ANR DELIGHTS at 1:09 AM 2 comments
Salam...set ni order by syerah omar tuk anniversary nye..ie dh simpan apron nk mkn angin tu yg x wat sdiri....kami msger psl cupcake ni, nk susun pun 3 x tukar...hahahaha..

set kali ni letak dlm box n siap diikat riben, kene tmbh skit le kos nye yea..ni 1st time wat mixed ganache n bc, cun gak yea syerah....masa hantar petang td, syerah de tambah tulisan i love u, gne fondant...
smoga berkekalan hingga ke akhir hayat

CHEESE TART

Posted by ANR DELIGHTS at 1:01 AM 0 comments
Salam. Ode dr Kak Kushah yg direkomenkan oleh syerah omar. Terima kasih banyak2


Sunday, April 26, 2009

Fresh cream cake

Posted by ANR DELIGHTS at 6:59 PM 4 comments
salam, hari ni pergi blajar icing fresh cream cake di kedai wa seng sitiawan. Chef Eric Kwan dr Klang dtg mengajar...separuh hari blaja atas board je...mcm2 paten di ajar, berbagai bunga2 di ajar mggunakan fresh cream...lg sparuh hari smbg deko atas cake...n chef bg 45 min tuk deco kek, siap de pertandingan lagi....

bunga2 yang di ajar...dusting with sugar

ni 1st price won by indian lady...menang coz so sweet, nice comination...mmg ie toke kek pun
ni 2nd price won by chinese lady...aunty ni dtg dgn satu box wilton nozzle yg sgt besar...berbakul barang2 nye...
and the 3rd place won by seorang perempuan melayu yg 1st time deco with fresh cream....hahahaha aku la yg menang tu...aduuuhhh patutle chef ni duk pusing2 ina nye turntable tu, kjp2 dtg tgk..dh la mula2 wt skirting tu tbalik...smpat alter blk..1st time wt skirting...

yg 2 kek kt bawah ni yg satu group ngan ina...sume br 1st time ni...


nk melayan fresh cream ni le yg x brapa rajin sgt, maklum le umah xde aircond...kejap je le cairnye...pesan chef wat tepi peti ais...dh frosting masuk fridge, kuarkan wat borders lak msk blk, kuar blk wat bunga...aduiiiii..... dh tentu harganye pun up skit kan...tp puas hati buat sdiri
















kek coklat

Posted by ANR DELIGHTS at 6:56 PM 0 comments

syerah omar (mummy lana) ode kek ni tuk kawannye, bawak ke taiping katenye..ie nk coklat garuk je...so balut le satu kek ngan choc garuk tu...tq yea for d order

Karipap pusing

Posted by ANR DELIGHTS at 6:53 PM 0 comments
karipap pusing buatan mama tersayang...10 biji rm3.50....tlg promote je...

ina x reti wat kalu wat jd karipap terpeleot....

Saturday, April 18, 2009

CREAM PUFF

Posted by ANR DELIGHTS at 11:49 PM 0 comments
salam...cream puff ni di order oleh syerah omar, toke blog baking is fun smpena bsday anaknye, lana....thanks for d order


CHEESE TART

Posted by ANR DELIGHTS at 11:40 PM 0 comments
salam..cheese tart for majlis bacaan yassin di rumah OBJ Daerah Manjung...mcm boring lak nk lorek2 so buat camni lak le...ramai le plak yg minat camni...lepas amik gambar ni br teringat x buh paper liner, angkat n susun blk...

hari yg same de ode 3bj kek coklat....sperti biasa lupa amik gambar

Sunday, April 12, 2009

Chocolate n cheese cake

Posted by ANR DELIGHTS at 9:31 PM 3 comments
Salam. Kek coklat lembap dgn choc ganache serta bunga n daun dari white choc. xde ode dr sape2, special made for agm pertubuhan wanita daerah manjung...masak kek ni jam 1 pagi xtau pe yg slack dh jadi cam kek span, maybe coz dh letih, kapla berserabut ngan akaun client..masak je trus bummm...tgharinye br deco, dlm stgh jam ni je yg termampu dbuat, xsmpt nk tmbh deco..



yummy yummy cheesecake for my sister-masni @ angah yg blk manjung, bcuti..kene plak dgn besday ie buat le chilled cheesecake n raspberry filling...





Monday, April 6, 2009

birthday

Posted by ANR DELIGHTS at 11:07 PM 0 comments
salam. ni buat tuk aida...kenal masa zaman fanatik af2 lagi. mlalui cyber kenal aida ni...bersua muka di majlis meraikan kemenangan zahid AF2 di bukit kiara...sejak dr itu ramai la kwan2 yg berkongsi minat yg sama...hahahaha..xleh diingat zaman tu..slps majlis tu wpun jauh cuba juga utk hadir, tidak lg kerana zahid, kerana sronoknye kenal depa2 sume ni...rindu la ngan korang, rindu ngan cite, rindu ngan gelak ketawa korang...korang pun msti rindu ngan kek coklat akak kan...hahahaha (perasan lak)..i miss kak radz nye kek batik...

smoga dapat bertemu lg next gathering insyaallah or mayb masa zahid nak kawin kut...hahahaha, kite tunggu saat tu yea..

to zahid, if u mlawat blogs akak ni...jgn lupekan kami2 ni

p/s : sejak dr itu juga aku fanatik ngan oren...hampir seluruh hidup dipenuhi oren, kabinet dapur ku oren, opis ku oren, rumah ku oren hahahahaha smpkan pinggan bujur ni pun oren..jauh beli ni import dr bin dawood, masjidil haram...rasenye kat msia xde coz abis ronda merata x jumpe

cuppies

Posted by ANR DELIGHTS at 10:53 PM 0 comments
salam, kapkek tuk client, wat kenduri masuk rumah le rasenye, choc moist with bc, de terselit le 5cuppies gune choc deco...

extra cuppies, ade 3 set sebenarnye, ni bg kat jiran2, kat rumah ni dah xde yg nak makan, tp bile xberlebih, masing2 tanya...aduiiii..anakanda2 ni mmg menguji kesabaran


Friday, April 3, 2009

kek coklat n cuppies

Posted by ANR DELIGHTS at 5:16 PM 0 comments
Salam.


aiii kaburnye la gambar..ni mmg betul kelam kabut..order by mala, pelanggan pertama ina melalui blog anr....katenye tau mengenai blog ni dr google search...mala tepon jam 12 tghari nk petang ni juga kak, besday anaknye....mmg kelam, blk umah lepas lunch trus ngadap...yg ben 10 to foc...tq for the order...

taraaaa....ade baik skit kut k.linda..hehehehe..ina dh mengadaptasi semua ajaran akak...tp nape garisan tu cam x smooth yea...ina le yg pening yea..

ni ode by trainee kat opis ina, rozie besday anak sdaranye..
selain kek moist tu ie ode 10cuppies...nk design kartun2 skit...adui nk melukis ni mmg out le, ade lg edible ben 10 tu buh je le... tq rozie for the order, harap anak sdara ske yea...
yg ni mmg xtra le...yg mini cuppies tu nk promo kat kawan, ie nk kawin so nak cr doorgift...nk yg murah2 je kak...
p/s: k.linda ok x bunga ina tu? hehehe byk kene praktis lg








ORDER FORM

Name:
Contact number
Email Address:
Pick up date
Pick up time
Type of Order cupcakes
cakes
Cheese cakes
Cheese tarts
Cream puff
Chocolates
Quantity 16pcs size s
25pcs size s
16pcs size m
8inch cakes
25pcs cheese tart
1 box cream puff
Small cheese cakes
Large cheese cakes
Others(please specify in special instruction)
flavor chocolate moist
butter cake
blueberry
strawberry
blueberry&strawberry
oreo
Toppings buttercream
ganache
fondant
Occasions
Wordings
Special instruction

Click here to put a form like this on your site.

Thursday, April 30, 2009

Cupcake


Salam...set ni order by syerah omar tuk anniversary nye..ie dh simpan apron nk mkn angin tu yg x wat sdiri....kami msger psl cupcake ni, nk susun pun 3 x tukar...hahahaha..

set kali ni letak dlm box n siap diikat riben, kene tmbh skit le kos nye yea..ni 1st time wat mixed ganache n bc, cun gak yea syerah....masa hantar petang td, syerah de tambah tulisan i love u, gne fondant...
smoga berkekalan hingga ke akhir hayat

Continue reading...

CHEESE TART


Salam. Ode dr Kak Kushah yg direkomenkan oleh syerah omar. Terima kasih banyak2


Continue reading...

Sunday, April 26, 2009

Fresh cream cake


salam, hari ni pergi blajar icing fresh cream cake di kedai wa seng sitiawan. Chef Eric Kwan dr Klang dtg mengajar...separuh hari blaja atas board je...mcm2 paten di ajar, berbagai bunga2 di ajar mggunakan fresh cream...lg sparuh hari smbg deko atas cake...n chef bg 45 min tuk deco kek, siap de pertandingan lagi....

bunga2 yang di ajar...dusting with sugar

ni 1st price won by indian lady...menang coz so sweet, nice comination...mmg ie toke kek pun
ni 2nd price won by chinese lady...aunty ni dtg dgn satu box wilton nozzle yg sgt besar...berbakul barang2 nye...
and the 3rd place won by seorang perempuan melayu yg 1st time deco with fresh cream....hahahaha aku la yg menang tu...aduuuhhh patutle chef ni duk pusing2 ina nye turntable tu, kjp2 dtg tgk..dh la mula2 wt skirting tu tbalik...smpat alter blk..1st time wt skirting...

yg 2 kek kt bawah ni yg satu group ngan ina...sume br 1st time ni...


nk melayan fresh cream ni le yg x brapa rajin sgt, maklum le umah xde aircond...kejap je le cairnye...pesan chef wat tepi peti ais...dh frosting masuk fridge, kuarkan wat borders lak msk blk, kuar blk wat bunga...aduiiiii..... dh tentu harganye pun up skit kan...tp puas hati buat sdiri
















Continue reading...

kek coklat



syerah omar (mummy lana) ode kek ni tuk kawannye, bawak ke taiping katenye..ie nk coklat garuk je...so balut le satu kek ngan choc garuk tu...tq yea for d order
Continue reading...

Karipap pusing


karipap pusing buatan mama tersayang...10 biji rm3.50....tlg promote je...

ina x reti wat kalu wat jd karipap terpeleot....
Continue reading...

Saturday, April 18, 2009

CREAM PUFF


salam...cream puff ni di order oleh syerah omar, toke blog baking is fun smpena bsday anaknye, lana....thanks for d order


Continue reading...

CHEESE TART


salam..cheese tart for majlis bacaan yassin di rumah OBJ Daerah Manjung...mcm boring lak nk lorek2 so buat camni lak le...ramai le plak yg minat camni...lepas amik gambar ni br teringat x buh paper liner, angkat n susun blk...

hari yg same de ode 3bj kek coklat....sperti biasa lupa amik gambar
Continue reading...

Sunday, April 12, 2009

Chocolate n cheese cake


Salam. Kek coklat lembap dgn choc ganache serta bunga n daun dari white choc. xde ode dr sape2, special made for agm pertubuhan wanita daerah manjung...masak kek ni jam 1 pagi xtau pe yg slack dh jadi cam kek span, maybe coz dh letih, kapla berserabut ngan akaun client..masak je trus bummm...tgharinye br deco, dlm stgh jam ni je yg termampu dbuat, xsmpt nk tmbh deco..



yummy yummy cheesecake for my sister-masni @ angah yg blk manjung, bcuti..kene plak dgn besday ie buat le chilled cheesecake n raspberry filling...





Continue reading...

Monday, April 6, 2009

birthday


salam. ni buat tuk aida...kenal masa zaman fanatik af2 lagi. mlalui cyber kenal aida ni...bersua muka di majlis meraikan kemenangan zahid AF2 di bukit kiara...sejak dr itu ramai la kwan2 yg berkongsi minat yg sama...hahahaha..xleh diingat zaman tu..slps majlis tu wpun jauh cuba juga utk hadir, tidak lg kerana zahid, kerana sronoknye kenal depa2 sume ni...rindu la ngan korang, rindu ngan cite, rindu ngan gelak ketawa korang...korang pun msti rindu ngan kek coklat akak kan...hahahaha (perasan lak)..i miss kak radz nye kek batik...

smoga dapat bertemu lg next gathering insyaallah or mayb masa zahid nak kawin kut...hahahaha, kite tunggu saat tu yea..

to zahid, if u mlawat blogs akak ni...jgn lupekan kami2 ni

p/s : sejak dr itu juga aku fanatik ngan oren...hampir seluruh hidup dipenuhi oren, kabinet dapur ku oren, opis ku oren, rumah ku oren hahahahaha smpkan pinggan bujur ni pun oren..jauh beli ni import dr bin dawood, masjidil haram...rasenye kat msia xde coz abis ronda merata x jumpe
Continue reading...

cuppies


salam, kapkek tuk client, wat kenduri masuk rumah le rasenye, choc moist with bc, de terselit le 5cuppies gune choc deco...

extra cuppies, ade 3 set sebenarnye, ni bg kat jiran2, kat rumah ni dah xde yg nak makan, tp bile xberlebih, masing2 tanya...aduiiii..anakanda2 ni mmg menguji kesabaran


Continue reading...

Friday, April 3, 2009

kek coklat n cuppies


Salam.


aiii kaburnye la gambar..ni mmg betul kelam kabut..order by mala, pelanggan pertama ina melalui blog anr....katenye tau mengenai blog ni dr google search...mala tepon jam 12 tghari nk petang ni juga kak, besday anaknye....mmg kelam, blk umah lepas lunch trus ngadap...yg ben 10 to foc...tq for the order...

taraaaa....ade baik skit kut k.linda..hehehehe..ina dh mengadaptasi semua ajaran akak...tp nape garisan tu cam x smooth yea...ina le yg pening yea..

ni ode by trainee kat opis ina, rozie besday anak sdaranye..
selain kek moist tu ie ode 10cuppies...nk design kartun2 skit...adui nk melukis ni mmg out le, ade lg edible ben 10 tu buh je le... tq rozie for the order, harap anak sdara ske yea...
yg ni mmg xtra le...yg mini cuppies tu nk promo kat kawan, ie nk kawin so nak cr doorgift...nk yg murah2 je kak...
p/s: k.linda ok x bunga ina tu? hehehe byk kene praktis lg








Continue reading...
 

ANR DELIGHTS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal