WELCOME TO ANRDELIGHTS

Sunday, November 29, 2009

Black forest cake

Posted by ANR DELIGHTS at 11:50 PM 0 comments
Salam...ni tuk makan2 sempena aidil adha...cik kasih yg frost...wa dh x larat oooo...tq cik kasih....sekejapan licin...

p/s sesiapa yg berminat nk attend class basic decorating cupcakes, bleh sms @ email ina yea...

Tq Watie...

Posted by ANR DELIGHTS at 11:31 PM 2 comments
Salam..set ni diorder oleh watie tuk majlis pertunangan adiknye...sample yg diberi adalah dari blog cik kasih...blog adik ina. Ina de tambah love 2 ketui kat situ...


close up skit...masih kene praktis lagi wat bunga2 ni....tp mmg sronok sgt wat set ni, menguji kesabaran, menguji mata yg mengantuk, menguji jari jemari yg x berapa nk seni ni, macam-macam le....

terima kasih banyak2 watie...alhamdulillah sume org ske, sayang nk kasi kat orang yea..n sayang juga org yg menerimanye....smoga fifi ske yea...

tuk bob n fifi, hadapi cabaran pertungan ngan penuh kesabaran....

Hantaran cuppies...

Posted by ANR DELIGHTS at 11:28 PM 0 comments
Salam...ni order dari manjung dina....30 cuppies+fondant+flower from gumpaste...

baru try veiner yg baru bli...syok wat bunga gne veiner ni...
trima kasih manjung dina coz sudi order ngan ina...

Irma Venice lak....

Posted by ANR DELIGHTS at 11:25 PM 0 comments
Salam...ni kepunyaan irma venicel lak...td aan@irma dari seri manjung...ni tuk makan2 hari raya..design ikut ske ina..hehehe...tq irma sudi oder ngan akak...

Thank you Aan@Irma

Posted by ANR DELIGHTS at 11:14 PM 0 comments
Salam....ni order dari aan@irma yg oder set figurine elmo aritu...
yg ni tuk besday adiknye...

yg ni irma order cheese cupcakes...1st trial wat dlm souffle, slalu wat sbijik besar..irma ckp wat le perisa ape2 pun janji sedap...so ina wat sume yg ade kat rumah, blueberry, strawberry n chocolate...de 4 ketui yg plain....
selepas dimekapkan ngan edible arsenal...
tq aan@irma tuk oder2 ni yea...

Moist Chocolate Cake

Posted by ANR DELIGHTS at 7:09 PM 0 comments
Salam...Ni order sempena aidil adha...

Order dari kawan ya, adik ipar ina...tqvm ye kak...



yg ni order dari atie sempena anniversary ibu n ayah nye...ni penutup order sebelum hari raya aidil adha, atie order pun dh last minute yea...9 malam baru leh amik....n mayb coz dh letih ya amat, choc ganache ni x membantu langsung, x tau knape, x nak smooth bahagian tepi2 nye...geram sungguh la....kadang2 bkn saje badan yg letih, dapur aku jugak dh letih agaknye, dari pagi x henti2 digunakan...sori yea atie...
atie sms pagi raya, dh selesai pun keknye..tq for d compliments yea...

ni nk citer skit psl edible, mtk maaf banyak2 ina perlukan at least 7hari tuk proses edible coz ina xde printer tu, ina kene order...insyaallah kalu de rezki lebih ina rembat printer edible tu yea..maka selesailah masalah edible last minute..insyaallah...

terima kasih banyak2 yea atas order2 ni...tq to my adik ipar, thanks for d support...



Hantaran Kapkek

Posted by ANR DELIGHTS at 6:56 PM 0 comments
Salam...sori lambat update..smp kak ni dah wat repeat order tuk next week...Sori ye kak...

2 Set hantaran kapkek tuk kedua dua belah pihak...yg perempuan pink, yg lelaki oren..dan yg satu lagi tuk makan2...

Request design macam yang ina buat tuk Ju...

terima kasih banyak2...



Monday, November 23, 2009

Happy Birthday Nurul Alia

Posted by ANR DELIGHTS at 12:59 AM 0 comments
Salam...ni pun repeat order gak...order dari Daus, Taman Hijau....rasanye ni tuk anak saudara Daus...
sorry yea lambat hantar, kat manjung hujan waktu tu....

Terima kasih Daus sudi order ngan akak....

JAMUAN AKHIR TAHUN LAGI!

Posted by ANR DELIGHTS at 12:52 AM 0 comments
Salam....ni repeat order dari Ustazah Nora, toke RNZ, tuk jamuan sek agama nye...Choc moist n filling ganache + blueberry...
ni order dari ustazah2 jugak, tuk anak2 mereka...
Tq Nora....

Mini Hamper

Posted by ANR DELIGHTS at 12:36 AM 0 comments
Salam...order dari Cikgu Maznah, Sek Keb Dato Seri Kamaruddin sempena majlis penganugerahan pelajar2...Yg ni tuk di beri kepada pemberi hadiah...


di ikat dengan kain net...


10 mini hamper...
Tq Cikgu Maznah sudi order ngan ina...





JAMUAN AKHIR TAHUN

Posted by ANR DELIGHTS at 12:21 AM 0 comments
Salam...Ni order dari kawan anak ina, Natasha, sempena jamuan akhir tahun kelas...Tq Tasha sudi ode ngan auntie...

yg ni plak tuk auni le...special tuk kawan2 auni, marble cheese brownies....

yg ni tuk guru kelas auni....

Tq to Lita yg order cheese tart..sorry lita, xde gambar...

Monday, November 16, 2009

HAPPY BIRTHDAY HAIKAL

Posted by ANR DELIGHTS at 8:43 AM 0 comments
Salam...ni order dari Ejam...Terima kasih ejam coz bagi akak peluang wat figurine2 ni...

25 choc moist cuppies + ganache + buttercream + figurine

ni dari dekat....hehehehe..paling siksa nk buat ultraman n sponge bob...punye le banyak cikonet cikonet nye....terpaksa le di runcingkan jari jemari...sponge bob, ultraman n ben 10 tu amik masa hampir 4 jam nk buat...duk tenung2 duk kelebet2..bukak balik buat balik...yg power rangers tu hasil ilham aqil yg dah hampir 8 tahun bergelumang ngan power rangers....so die le yg ajar, yg hitam tu aqil yg buat...

oleh kerana masa nk buat figurine ni lame n harga yg ina caj tuk satu figurine ni juga berdasarkan masa yg kite peruntukkan juga kesusahan tuk satu2 figurine ni...lebih banyak yg kecik2 lebih byk masa yg digunakan lebih banyak juga rm yg perlu dicaj...

trima kasih tuk ejam yg beri peluang pada ina tuk buat figurine2 ni...

tuk haikal, smoga jadi anak yg solleh...berharap sangat haikal suke yea...



HAPPY BIRTHDAY YAN

Posted by ANR DELIGHTS at 8:32 AM 0 comments
Salam...Happy birtday Yan....order dari toke RNZ Saloon yg tengah gedebum ngan produk Supermaxx5 n DR2.....tq nora sudi order ngan ina....tq gak coz promote produk SM5 n DR2...hehehehe..dh ber kg gak le turun n rase cam muka pun dh semakin lawa...hahahaha

Asalnye tersilap tulis name, tertulis Dina...hehehehe, auni tanya betul ke dina tu umurnye 12, aduhhh..trus sms nora...yan le...yg nora ni duk asyik sebut, dina dina dina je....kite pun ingatkan dina...
Smoga yan jadi anak yg solehah n berjaya dlm UPSR yea....

Tqvm Nora...

PROMOSI PROMOSI PROMOSI

Posted by ANR DELIGHTS at 8:13 AM 0 comments
Salam....ni nk promo tuk doorgift....dh ramai yg bertanye, cume x berkesempatan nk upload....

yg ni kite bagi gelaran budget doorgift.....mmg budget rm1 sahaja....sila tambah 15sen tuk bekas putih tu yea...

yg ni rm1.70...sila tambah 30sen tuk dome casing ni yea....
promosi ni sehingga bulan Disember...

Bleh call @ sms @ email tuk keterangan lanjut...


JAMUAN AKHIR TAHUN

Posted by ANR DELIGHTS at 8:00 AM 0 comments
Salam....ni order dari Zilla tuk jamuan di Sek Keb Kg Dato Seri Kamaruddin...

2 resipi choc moist cake + ganache + buttercream..

Tq zilla sudi order kek ngan anr...

Tuesday, November 10, 2009

Happy Birthday Aliff

Posted by ANR DELIGHTS at 11:13 PM 1 comments
Salam...ni order dari Tikah tuk bf nye di Lumut....nk theme merah + white n de bunga2 skit...ina tambah love skit...pastu de strawberry kt umah, rezeki aliff le..., nk celup coklat x sempat coz strawberry tu letak betul2 sebelum di antar...sms aliff katenye masih di kapal.....dh siap sume br sms...hehehe...

Yg antarnye hubby, tq yea abg...aliff ckap lawanye..tq aliff..smoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezki n diberkatiNYA selalu....

Buat Tikah, terima kasih banyak-banyak yea...sori le dh peningkan tikah di subuh2 hari....xdpt nk contact aliff...akak buh choc ganache tuk 4 cuppies+strawberry+love tanpa tanye Tikah..harap puas hati yea...

M size cuppies = choc moist+ganache+frosting buttercream

Name siapa yang kene!

Posted by ANR DELIGHTS at 10:52 PM 0 comments
Salam...order dari Kak Kushah tuk jamuan akhir tahun anaknye....40 name yg ditulis....10 lagi deco bunga...sori kak, ina terlupa snap gmbar bunga tu...aduiii punye le sms akak ckp dh siap, alih2 gambar x amik...dlm otak ni nk kemas2 umah n dapur....sori ye kak...ape-ape pun trima kasih banyak2...

choc moist + frosting buttercream

ni saiz mini cuppies, souffle cup, saiznye adalah diameter atas 5cm n tinggi 3cm...sesuai le tuk nk bawak g skolah, tuk kenduri, tuk majlis harijadi dengan harga yg cukup berpatutan...nk harga sms @ email yea...

tuk promosi doorgift sempena cuti sekolah ni, ina akan upload next week yea...

Siti Haizum & jafarudin

Posted by ANR DELIGHTS at 10:42 PM 0 comments
Salam....ni order dari kedai Manjung Dina lagi....sorry mmg x kenal siape tuan nye...hehehehe..

Choc Moist + ganache + buttercream

Terima kasih banyak2....

Happy Birthday Ariq Zafran

Posted by ANR DELIGHTS at 10:21 PM 0 comments
Salam....ni kek besday anak ina tuk di bawa ke sekolah....lama dh simpan edible ni..nsb x pudar g....edible ni x leh simpan lama walaupun ie disimpan x kena cahaya, di tempat yg kering...itu sebabnye bile de order baru ina tempah...mmg xleh last minute nye order...

dh lame sangat ariq tanye bile nak bawak g skolah kek ariq..mama yg busy n kadang2 buat busy...hehhehehe
close up skit...ariq yg tersepit di tengah2 upin n ipin.....

Choc Sponge cake + mango filling + choc gananche n frosting buttercream...

Monday, November 2, 2009

Happy Birthday Umairah & Husna

Posted by ANR DELIGHTS at 10:04 PM 2 comments
Salam...ni order dari Ery, toke sos mango, tiga rasa & berbagai2 sos..sedap sos-sos ery ni..leh tgk kat cni, chefdirumah.blogspot.com...

Ery order cappucino sponge cake + buttercream...asalnye ina nk wat novelty tp x muat so jadi le skit2, de pagar de rumput2 n de le yg kiut miut tu....hehehe..credit to my mom yg susun mms tu...Suami ery ni, osman@ismadi adalah kawan sejak sekolah rendah lagi...n ibu osman adalah pengerusi wanita masjid nurul hidayah...dh kenal sejak ina kecik2 g, so ina hadiahkan cuppies kat depan tu bersama2 dengan patung princess tuk humairah n husna...

Tq ery n man...thanks for the support, i really appreciate it...pe gne kawan kan, kalu x tlg kawan...hehehehe

Tuk Husna n Umairah, smoga jadi anak2 yg solehah....

Slamat Bertunang Yasmin & Amin

Posted by ANR DELIGHTS at 9:46 PM 0 comments
Salam...ni ina wat khas tuk anak sepupu ina yg melangsungkan perkahwinan nye di Meru, Klang...
asalnye nak wat rose tp dah x sempat so buat je le lily ni...jd gak le walaupun x lawa cam sifu..hehehe...semalaman wat bunga ni + wat ladybird, bees, bear, bunga rose kecik...dh siap sume baru balut kek...n jam 3 pagi..aduhhh ske sangat wat kerja last minute...rase cam feel lebih skit wt kerja last minute ni...pagi2 suknye baru buh bunga n touch up skit2...jadi le hasilnye sebegini...
to yasmin, smoga berbahagia hingga ke akhir hayat...tuk sepupuku, roslan yg menerima menantu..tahniah abang lan..smoga jadi mentua yg baik...hehehe..

taraa....

ni hasil menuntut bunga2 gumpaste ngan sifu linda@kaoricake di penang...yg datang class ni 2 orang je, ina n mamazieza....kerasnye le tangan2 ku yea, nk habiskan bunga ni terkial2, dr jam 9 pagi bertapa di rumah kak linda n selesai jam 7mlm..fuhhhh...ape je k.linda ajar, kami dh wat skit2 pastu x lawa, ngan selambanye jawap, leh le tu kak, blk t ina praktis len..hehehe...

sori le kak yea, pada firasat ina, amik n fahami basic2 nye...pastu blk try, coz mmg xleh nk lawa sekali hadap je coz x dilahirkan ngan jari jemari yg berseni...ape2 pun ina mmg puas hati sgt2 coz x sangka sama skali leh mengulit bunga2 ni..

tq kak linda, sudi menerima ina sbg pelajar..hehehehe, smp akak kene pegang jari jemari nk gelek kasi nipis...ina pasti dtg lagi coz de byk g bende yg nk belajar...



Garden theme cupcakes

Posted by ANR DELIGHTS at 9:24 PM 0 comments
Salam...ni order dari Awa tuk anaknye....garden theme cupcakes...kali ni x buat ulat le, ganti ngan arnab..saje nk try lak...

sms kt awa, tanye cuppies ni, ie ckp x tgk lg coz x smp dr kl g, tp kapkek tu tumpang kt umah sebelah coz fasha nk kapkek..bkn fasha je yg ske, ina yg wat ni pun mmg ske sgt wat garden theme ni..nasib anak2 ina dh x kisah ngan kapkek ni, so depa x de le nak...depa makan bunga2 kecik tu je le...

de bunga rose n bunga yg xbrp jadi, gerbera daisy...hehehe..ni sume kerana br blk dr class bunga kt penang...nk try test skill le..t ina uplaod class tu yea...

tuk fasha, smoga jadi anak yg solehah...

tuk awa, trima kasih banyak2..trima kasih sudi order ngan akak...

happy birthday hani

Posted by ANR DELIGHTS at 8:57 PM 1 comments
salam...mula2 skali sori ye nina, akak lmbat upload..x sempat lgsg akak..

ni oder dr nina kl, tuk anak perempuannye, hani...nina nk tema princess n kebetulan de edible princess...rezeki hani le..kalu idak msti pening kpale ni nk lukis princess2 ni...n of course le out trus...

no 5 tu cutter yg baru ina bli, lain mcm lak no 5 tu, tp yg ni kecik skit le, lawa le letak atas kapkek...nina le yg rasmi cutter tu..hehhehe

ni packaging nye, nina mtk hantar ke lumut, 2 kali gak le aku ronda nk cari tamannye..name je duk manjung kt 20thn, tp x jmpe le..maklumle lumut ni mmg jarang di jejak...nk g tluk batik n pulau pangkor pun msh bleh dibilang..kalu dh dekat mcm tu le kan...

tuk hani, smoga jd anak yg solehah yea...

tq nina, sudi ode ngan akak..harapnye hani ske yea...



ORDER FORM

Name:
Contact number
Email Address:
Pick up date
Pick up time
Type of Order cupcakes
cakes
Cheese cakes
Cheese tarts
Cream puff
Chocolates
Quantity 16pcs size s
25pcs size s
16pcs size m
8inch cakes
25pcs cheese tart
1 box cream puff
Small cheese cakes
Large cheese cakes
Others(please specify in special instruction)
flavor chocolate moist
butter cake
blueberry
strawberry
blueberry&strawberry
oreo
Toppings buttercream
ganache
fondant
Occasions
Wordings
Special instruction

Click here to put a form like this on your site.

Sunday, November 29, 2009

Black forest cake


Salam...ni tuk makan2 sempena aidil adha...cik kasih yg frost...wa dh x larat oooo...tq cik kasih....sekejapan licin...

p/s sesiapa yg berminat nk attend class basic decorating cupcakes, bleh sms @ email ina yea...
Continue reading...

Tq Watie...


Salam..set ni diorder oleh watie tuk majlis pertunangan adiknye...sample yg diberi adalah dari blog cik kasih...blog adik ina. Ina de tambah love 2 ketui kat situ...


close up skit...masih kene praktis lagi wat bunga2 ni....tp mmg sronok sgt wat set ni, menguji kesabaran, menguji mata yg mengantuk, menguji jari jemari yg x berapa nk seni ni, macam-macam le....

terima kasih banyak2 watie...alhamdulillah sume org ske, sayang nk kasi kat orang yea..n sayang juga org yg menerimanye....smoga fifi ske yea...

tuk bob n fifi, hadapi cabaran pertungan ngan penuh kesabaran....
Continue reading...

Hantaran cuppies...


Salam...ni order dari manjung dina....30 cuppies+fondant+flower from gumpaste...

baru try veiner yg baru bli...syok wat bunga gne veiner ni...
trima kasih manjung dina coz sudi order ngan ina...
Continue reading...

Irma Venice lak....


Salam...ni kepunyaan irma venicel lak...td aan@irma dari seri manjung...ni tuk makan2 hari raya..design ikut ske ina..hehehe...tq irma sudi oder ngan akak...
Continue reading...

Thank you Aan@Irma


Salam....ni order dari aan@irma yg oder set figurine elmo aritu...
yg ni tuk besday adiknye...

yg ni irma order cheese cupcakes...1st trial wat dlm souffle, slalu wat sbijik besar..irma ckp wat le perisa ape2 pun janji sedap...so ina wat sume yg ade kat rumah, blueberry, strawberry n chocolate...de 4 ketui yg plain....
selepas dimekapkan ngan edible arsenal...
tq aan@irma tuk oder2 ni yea...
Continue reading...

Moist Chocolate Cake


Salam...Ni order sempena aidil adha...

Order dari kawan ya, adik ipar ina...tqvm ye kak...



yg ni order dari atie sempena anniversary ibu n ayah nye...ni penutup order sebelum hari raya aidil adha, atie order pun dh last minute yea...9 malam baru leh amik....n mayb coz dh letih ya amat, choc ganache ni x membantu langsung, x tau knape, x nak smooth bahagian tepi2 nye...geram sungguh la....kadang2 bkn saje badan yg letih, dapur aku jugak dh letih agaknye, dari pagi x henti2 digunakan...sori yea atie...
atie sms pagi raya, dh selesai pun keknye..tq for d compliments yea...

ni nk citer skit psl edible, mtk maaf banyak2 ina perlukan at least 7hari tuk proses edible coz ina xde printer tu, ina kene order...insyaallah kalu de rezki lebih ina rembat printer edible tu yea..maka selesailah masalah edible last minute..insyaallah...

terima kasih banyak2 yea atas order2 ni...tq to my adik ipar, thanks for d support...



Continue reading...

Hantaran Kapkek


Salam...sori lambat update..smp kak ni dah wat repeat order tuk next week...Sori ye kak...

2 Set hantaran kapkek tuk kedua dua belah pihak...yg perempuan pink, yg lelaki oren..dan yg satu lagi tuk makan2...

Request design macam yang ina buat tuk Ju...

terima kasih banyak2...



Continue reading...

Monday, November 23, 2009

Happy Birthday Nurul Alia


Salam...ni pun repeat order gak...order dari Daus, Taman Hijau....rasanye ni tuk anak saudara Daus...
sorry yea lambat hantar, kat manjung hujan waktu tu....

Terima kasih Daus sudi order ngan akak....
Continue reading...

JAMUAN AKHIR TAHUN LAGI!


Salam....ni repeat order dari Ustazah Nora, toke RNZ, tuk jamuan sek agama nye...Choc moist n filling ganache + blueberry...
ni order dari ustazah2 jugak, tuk anak2 mereka...
Tq Nora....

Continue reading...

Mini Hamper


Salam...order dari Cikgu Maznah, Sek Keb Dato Seri Kamaruddin sempena majlis penganugerahan pelajar2...Yg ni tuk di beri kepada pemberi hadiah...


di ikat dengan kain net...


10 mini hamper...
Tq Cikgu Maznah sudi order ngan ina...





Continue reading...

JAMUAN AKHIR TAHUN


Salam...Ni order dari kawan anak ina, Natasha, sempena jamuan akhir tahun kelas...Tq Tasha sudi ode ngan auntie...

yg ni plak tuk auni le...special tuk kawan2 auni, marble cheese brownies....

yg ni tuk guru kelas auni....

Tq to Lita yg order cheese tart..sorry lita, xde gambar...
Continue reading...

Monday, November 16, 2009

HAPPY BIRTHDAY HAIKAL


Salam...ni order dari Ejam...Terima kasih ejam coz bagi akak peluang wat figurine2 ni...

25 choc moist cuppies + ganache + buttercream + figurine

ni dari dekat....hehehehe..paling siksa nk buat ultraman n sponge bob...punye le banyak cikonet cikonet nye....terpaksa le di runcingkan jari jemari...sponge bob, ultraman n ben 10 tu amik masa hampir 4 jam nk buat...duk tenung2 duk kelebet2..bukak balik buat balik...yg power rangers tu hasil ilham aqil yg dah hampir 8 tahun bergelumang ngan power rangers....so die le yg ajar, yg hitam tu aqil yg buat...

oleh kerana masa nk buat figurine ni lame n harga yg ina caj tuk satu figurine ni juga berdasarkan masa yg kite peruntukkan juga kesusahan tuk satu2 figurine ni...lebih banyak yg kecik2 lebih byk masa yg digunakan lebih banyak juga rm yg perlu dicaj...

trima kasih tuk ejam yg beri peluang pada ina tuk buat figurine2 ni...

tuk haikal, smoga jadi anak yg solleh...berharap sangat haikal suke yea...



Continue reading...

HAPPY BIRTHDAY YAN


Salam...Happy birtday Yan....order dari toke RNZ Saloon yg tengah gedebum ngan produk Supermaxx5 n DR2.....tq nora sudi order ngan ina....tq gak coz promote produk SM5 n DR2...hehehehe..dh ber kg gak le turun n rase cam muka pun dh semakin lawa...hahahaha

Asalnye tersilap tulis name, tertulis Dina...hehehehe, auni tanya betul ke dina tu umurnye 12, aduhhh..trus sms nora...yan le...yg nora ni duk asyik sebut, dina dina dina je....kite pun ingatkan dina...
Smoga yan jadi anak yg solehah n berjaya dlm UPSR yea....

Tqvm Nora...
Continue reading...

PROMOSI PROMOSI PROMOSI


Salam....ni nk promo tuk doorgift....dh ramai yg bertanye, cume x berkesempatan nk upload....

yg ni kite bagi gelaran budget doorgift.....mmg budget rm1 sahaja....sila tambah 15sen tuk bekas putih tu yea...

yg ni rm1.70...sila tambah 30sen tuk dome casing ni yea....
promosi ni sehingga bulan Disember...

Bleh call @ sms @ email tuk keterangan lanjut...


Continue reading...

JAMUAN AKHIR TAHUN


Salam....ni order dari Zilla tuk jamuan di Sek Keb Kg Dato Seri Kamaruddin...

2 resipi choc moist cake + ganache + buttercream..

Tq zilla sudi order kek ngan anr...
Continue reading...

Tuesday, November 10, 2009

Happy Birthday Aliff


Salam...ni order dari Tikah tuk bf nye di Lumut....nk theme merah + white n de bunga2 skit...ina tambah love skit...pastu de strawberry kt umah, rezeki aliff le..., nk celup coklat x sempat coz strawberry tu letak betul2 sebelum di antar...sms aliff katenye masih di kapal.....dh siap sume br sms...hehehe...

Yg antarnye hubby, tq yea abg...aliff ckap lawanye..tq aliff..smoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezki n diberkatiNYA selalu....

Buat Tikah, terima kasih banyak-banyak yea...sori le dh peningkan tikah di subuh2 hari....xdpt nk contact aliff...akak buh choc ganache tuk 4 cuppies+strawberry+love tanpa tanye Tikah..harap puas hati yea...

M size cuppies = choc moist+ganache+frosting buttercream
Continue reading...

Name siapa yang kene!


Salam...order dari Kak Kushah tuk jamuan akhir tahun anaknye....40 name yg ditulis....10 lagi deco bunga...sori kak, ina terlupa snap gmbar bunga tu...aduiii punye le sms akak ckp dh siap, alih2 gambar x amik...dlm otak ni nk kemas2 umah n dapur....sori ye kak...ape-ape pun trima kasih banyak2...

choc moist + frosting buttercream

ni saiz mini cuppies, souffle cup, saiznye adalah diameter atas 5cm n tinggi 3cm...sesuai le tuk nk bawak g skolah, tuk kenduri, tuk majlis harijadi dengan harga yg cukup berpatutan...nk harga sms @ email yea...

tuk promosi doorgift sempena cuti sekolah ni, ina akan upload next week yea...
Continue reading...

Siti Haizum & jafarudin


Salam....ni order dari kedai Manjung Dina lagi....sorry mmg x kenal siape tuan nye...hehehehe..

Choc Moist + ganache + buttercream

Terima kasih banyak2....
Continue reading...

Happy Birthday Ariq Zafran


Salam....ni kek besday anak ina tuk di bawa ke sekolah....lama dh simpan edible ni..nsb x pudar g....edible ni x leh simpan lama walaupun ie disimpan x kena cahaya, di tempat yg kering...itu sebabnye bile de order baru ina tempah...mmg xleh last minute nye order...

dh lame sangat ariq tanye bile nak bawak g skolah kek ariq..mama yg busy n kadang2 buat busy...hehhehehe
close up skit...ariq yg tersepit di tengah2 upin n ipin.....

Choc Sponge cake + mango filling + choc gananche n frosting buttercream...
Continue reading...

Monday, November 2, 2009

Happy Birthday Umairah & Husna


Salam...ni order dari Ery, toke sos mango, tiga rasa & berbagai2 sos..sedap sos-sos ery ni..leh tgk kat cni, chefdirumah.blogspot.com...

Ery order cappucino sponge cake + buttercream...asalnye ina nk wat novelty tp x muat so jadi le skit2, de pagar de rumput2 n de le yg kiut miut tu....hehehe..credit to my mom yg susun mms tu...Suami ery ni, osman@ismadi adalah kawan sejak sekolah rendah lagi...n ibu osman adalah pengerusi wanita masjid nurul hidayah...dh kenal sejak ina kecik2 g, so ina hadiahkan cuppies kat depan tu bersama2 dengan patung princess tuk humairah n husna...

Tq ery n man...thanks for the support, i really appreciate it...pe gne kawan kan, kalu x tlg kawan...hehehehe

Tuk Husna n Umairah, smoga jadi anak2 yg solehah....
Continue reading...

Slamat Bertunang Yasmin & Amin


Salam...ni ina wat khas tuk anak sepupu ina yg melangsungkan perkahwinan nye di Meru, Klang...
asalnye nak wat rose tp dah x sempat so buat je le lily ni...jd gak le walaupun x lawa cam sifu..hehehe...semalaman wat bunga ni + wat ladybird, bees, bear, bunga rose kecik...dh siap sume baru balut kek...n jam 3 pagi..aduhhh ske sangat wat kerja last minute...rase cam feel lebih skit wt kerja last minute ni...pagi2 suknye baru buh bunga n touch up skit2...jadi le hasilnye sebegini...
to yasmin, smoga berbahagia hingga ke akhir hayat...tuk sepupuku, roslan yg menerima menantu..tahniah abang lan..smoga jadi mentua yg baik...hehehe..

taraa....

ni hasil menuntut bunga2 gumpaste ngan sifu linda@kaoricake di penang...yg datang class ni 2 orang je, ina n mamazieza....kerasnye le tangan2 ku yea, nk habiskan bunga ni terkial2, dr jam 9 pagi bertapa di rumah kak linda n selesai jam 7mlm..fuhhhh...ape je k.linda ajar, kami dh wat skit2 pastu x lawa, ngan selambanye jawap, leh le tu kak, blk t ina praktis len..hehehe...

sori le kak yea, pada firasat ina, amik n fahami basic2 nye...pastu blk try, coz mmg xleh nk lawa sekali hadap je coz x dilahirkan ngan jari jemari yg berseni...ape2 pun ina mmg puas hati sgt2 coz x sangka sama skali leh mengulit bunga2 ni..

tq kak linda, sudi menerima ina sbg pelajar..hehehehe, smp akak kene pegang jari jemari nk gelek kasi nipis...ina pasti dtg lagi coz de byk g bende yg nk belajar...



Continue reading...

Garden theme cupcakes


Salam...ni order dari Awa tuk anaknye....garden theme cupcakes...kali ni x buat ulat le, ganti ngan arnab..saje nk try lak...

sms kt awa, tanye cuppies ni, ie ckp x tgk lg coz x smp dr kl g, tp kapkek tu tumpang kt umah sebelah coz fasha nk kapkek..bkn fasha je yg ske, ina yg wat ni pun mmg ske sgt wat garden theme ni..nasib anak2 ina dh x kisah ngan kapkek ni, so depa x de le nak...depa makan bunga2 kecik tu je le...

de bunga rose n bunga yg xbrp jadi, gerbera daisy...hehehe..ni sume kerana br blk dr class bunga kt penang...nk try test skill le..t ina uplaod class tu yea...

tuk fasha, smoga jadi anak yg solehah...

tuk awa, trima kasih banyak2..trima kasih sudi order ngan akak...
Continue reading...

happy birthday hani


salam...mula2 skali sori ye nina, akak lmbat upload..x sempat lgsg akak..

ni oder dr nina kl, tuk anak perempuannye, hani...nina nk tema princess n kebetulan de edible princess...rezeki hani le..kalu idak msti pening kpale ni nk lukis princess2 ni...n of course le out trus...

no 5 tu cutter yg baru ina bli, lain mcm lak no 5 tu, tp yg ni kecik skit le, lawa le letak atas kapkek...nina le yg rasmi cutter tu..hehhehe

ni packaging nye, nina mtk hantar ke lumut, 2 kali gak le aku ronda nk cari tamannye..name je duk manjung kt 20thn, tp x jmpe le..maklumle lumut ni mmg jarang di jejak...nk g tluk batik n pulau pangkor pun msh bleh dibilang..kalu dh dekat mcm tu le kan...

tuk hani, smoga jd anak yg solehah yea...

tq nina, sudi ode ngan akak..harapnye hani ske yea...



Continue reading...
 

ANR DELIGHTS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal