WELCOME TO ANRDELIGHTS

Monday, July 27, 2009

KEK BEN 10

Posted by ANR DELIGHTS at 10:42 PM 0 comments
Salam...aduhhh kek Ben 10 ni lawak sungguh le...dh ode edible tp biase le pos msia yg janjinye dijamin smp esuk...hehehe, tp 3 hari baru smp...betul2 sabar le...terpaksa le gne Plan B...lukis gak le dengan jari jemari yg keras ni...

Kek yg di ode oleh Ayu tuk besday anak bungsu nye...kek yg dideco jam 2.30pg sebaiknye smp dr kampung...balik kg le plak de kenduri...

Tqvm ayu...trima kasih atas sokongan ko...trima kasih coz byk dh ko tlg rekomen... smoga ko dimurahkan rezki n biz ko smakin maju...yg penting kerjasama..hehehe

CHEESE CAKE

Posted by ANR DELIGHTS at 10:31 PM 0 comments
Salam....ni lamenye gambar, br sempat nk msk blog..busy memanjang..

Plain cheesecake ni kak nurul (kak gjan) ode...ie nk plain cheesecake, saje je buh rasberry kat atas tu skit...x tau le plak kak nurul ni nk light cheese cake..ina buat rich cheesecake...

yg ni plak order by makcik radiah tuk mjlis yassin kt umahnye...

tqvm tuk yg ode cheese cake...and tqvm tuk yg kak mai yg ode cistat, xde gambar le kak mai..sori yea....6.55 pagi k.mai dh dtg amik cistat, n 5 pagi gak le ina dh celik..hehehe

Wednesday, July 22, 2009

Class Zati Dhati

Posted by ANR DELIGHTS at 10:47 PM 2 comments
Salam..lame x hapdet blog ni...busy ya amat amat....Br balik dr class kak zati di Pekan, melayan penat badan n otak, br la ni de free skit...Lame gak le psg angan2 nk g class ni, bile biras ina confirm tarikh kenduri ie kt Chenor, trus tanye k.zati, ie ckp ok ie free...pe lg confirm le 18.7...

Kami gerak dr Manjung kamis malam, trus ke nilai anto kek lapis n kek buah, patah balik ke Cheras, smp jam 1 pg....Pg Jumaat dr Kl trus gerak ke Pekan, jauh gak le Pekan ni...10.30 kt smpang UIA smp Pekan jam 3.30...aduhhh...solat n lunch, smpat g mydin Pekan jap..hubby k.zati amik kt dpn mydin...start class dlm jam 5.30 selesai jam 11 mlm...
Class pertama..NOVELTY CAKE
indahnye le rumah di tepi sungai ngan kuda nye, ngan itiknye..x npk yea itiknye, tanahnye coklat, itiknye pun coklat...ngan mushroomnye....
Kek ini telah diselamatkan di Chenor, duk kerumun dek budak2...sekejapan licin...
Class Kedua...WEDDING CAKE
Aduiii...lamenye le nk wat bunga tu...kak zati ckp bunga plg senang..berjam2 aku nk dptkan tekniknye....Class mula jam 10 pg selesai jam 9mlm.....habis satu Kuantan, hubby n romb cik kiah merayap....Pastinye oren jd pilihan...sesuwei ngan lapik k.zati tu yea...
Aku yg dh kepenatan....terlentuk liuk le....
Tq kak zati, wpun jauh beribu batu, perjalanan yg ckp berbaloi...insyaallah akan dimanfaatkan sebaik mungkin...smoga akak dimurahkan rezki n diberkatiNYA selalu....

Monday, July 13, 2009

Class on 12.7.09

Posted by ANR DELIGHTS at 12:43 AM 2 comments
Salam...busy nye le hari ni, sepanjang hari attend class...

Ni 1st class...basketweave bersama Puan Maria di Kolej Komuniti Manjung. Mmg x plan nk pergi kebetulan jumpe kak Maria kat kedai wa seng...x kan lepaskan peluang. Lgpun blaja kt kolej ni murah je...sumenye kolej sponsor. Ina pergi dengan my sister, cik Kasih. Sorang cume rm25, kalu x bawak kek bleh bli ngan harga rm10. Mmg kak maria dh bagitau bawak le ape barang yang ade, so hangkut je le barang yg de sume...2nd time blaja basketweave, byk dh kut improvement...resipi yg lain dr yg blaja ngan kak ayu...cream hijau yg dlm tware tu terbiar dlm kete setengah hari di panas yg terik x cair pun...sesuai le nk travel. tp manis banyak cream ni...

ni idea cik kasih...katenye mat gebu slalu wt camni....abis pinggan mama dlm almari...mama mmg pengumpul pinggan antik.
p/s icing hijau, kek butter n belang tu ina buh pandan paste n pwarna hijau...cume x ske ngan bunga atas tu...x smpat nk wat bunga dah...
Ni lak, ina & chef Alex Goh....ie datang ajar cupcakes kat Wa Seng Sitiawan....org pertama bg nama, atas alasan nk jumpe chef je...hangkut le buku2 yg dlm simpanan...ie tanye dh buat ke...hehehe, setiap satu buku, satu resipi..dh try n menjadi. Tq chef...
Nk tengok gambar2 cupcake ie tgk kat blog yumyummylicious le, link kt sebelah ni yea...Cik Kasih ni duk depan skali, dpt le ie tangkap gambar...ramai sgt yg attend kat 30 org..penin den...
p/s ape2pun i must credit to my sifu2s...lynnhassan, linda kaori, ayu liana n kak jun...bayar mahal pun x rugi coz banyak yg dapat x kedekut ilmu, tanya tau je jawap, tips2 mereka ni mmg berbaloi n berterusan sehingga kini....tqvm
sorang lg sifu akan ina jejaki hujung minggu ni....nnt i update yea....menuntut ilmu slagi terdaya wpun jauh beribu batu bukan halangannye, beberapa daerah n negeri yg akan dilalui hanya dengan satu tujuan, ilmu perlu dituntut muka bertemu muka, jari bertemu jari...baru puas n yakin...

Cream puff & Mini cuppies

Posted by ANR DELIGHTS at 12:04 AM 0 comments
Salam. 30pcs cream puff ni di order oleh Kak Kushah. Mcm biasa cheese tat pun ade juga...Tq yea kak.
Ni lak mini cuppies tuk majlis bacaan yassin di rumah kawan ina, Nora, toke R&Z Manjung, yang akan mengerjakan umrah. Ina juga bawak 2 kotak cheese tat.


p/s sebenarnye nak letak coklat m'ms tp tercakap ngan hubby tlg bli smarties...bile letak atas meja je, ala bukan yg ni la....td ckp smarties...aduhai...

Monday, July 6, 2009

Fondant oh fondant.....

Posted by ANR DELIGHTS at 11:11 AM 2 comments
Salam....ni kira 2nd time wat fondant....yg pertama ketika hantaran pertunangan ina pada tahun 1996. 1st time buat sendiri ngan mama coz tu le juge pertama kali kami belajar buat fondant, dh x ingat nama cikgunye...selepas dari itu, kami x pernah buat fondant lagi coz susahnye le, malasnye le...resipi fondant tu pun dh x jumpe kat mane...


Kini hampir 12tahun 2bulan usia perkahwinan, tiba2 berminat pulak nk buat fondant balik...selepas pergi class dengan kak jun, semangat berkobar2...wpun mase class mmg x diajar cara bancuh fondant, berbekalkan resipi yg kak jun bagi yg tersangat detail cara-caranye, ina dpt bancuh fondant ni...terima kasih banyak2 kak jun...

ni order dari lita, 1st customer fondant Anr Delights. Lita de bg sample, ina x follow sepenuhnye le, bunga2 dlm sample tu pun rasenye readymade...coz dh belajar so try le buat sendiri...masa belajar ngan kak jun gune cutter, tp yg ni buat dengan jari jemari yg keras ni....hubby ckp ok le tu nampak rose nye....kene praktis n praktis lagi...

ni xtra cuppies tuk makan2 kat rumah lita, letak je le bunga2 kecik...
lita juga order 100pcs blueberry cheesetart...tqvm lita...thanks for d support...

Buttercake, cheesetart n creampuff

Posted by ANR DELIGHTS at 11:00 AM 0 comments

Salam...syerah omar order buttercake ni tuk kawan ie. tq yea syerah...
Cheesetart yg diorder sepangjang minggu ni mmg x amik gambar, x sempat...terima kasih tuk sume yg order cheesetart kt ina...terima kasih tuk warga2 maritim lumut, terima kasih tuk adik ipar ina, munirah, yg tolong ambil n antar...terima kasih tuk ainul dr base, terima kasih tuk azlan umw fabricatech, terima kasih tuk sume yg x dinyatakan namenye disini, maaf le, bile dh lama terlupe le name2nye....
Minggu ni juga de wat creampuff, 30biji tuk azlan umw & 30biji tuk mala...sorry yea xde gambar, bile dh kelam, mmg x amik gambar...ina jual creampuff 30biji RM20. terima kasih banyak-banyak yea....

Happy Birthday Opah

Posted by ANR DELIGHTS at 10:51 AM 0 comments
Salam...mmg terover busy minggu ni...smp tidu di opis nak settlekan keje2, hangkut sume2nye tidu di opis....ni punca mata pencarian yg utama, apa2 pun terjadi wpun hari2 ade order kerja2 opis kene diutamakan dulu...
dlm waktu yg terbatas, amik juga order dr cikgu zilla, asalnye si pengantin baru nk rasa kapkek coz aritu mase wedding x smpat nk makan...ye le dh busy2 mmg x sempat nk makan...tiba2 zilla call arini gak birthday maknye, mintak tulis happy birthday opah...tqvm zilla..

ORDER FORM

Name:
Contact number
Email Address:
Pick up date
Pick up time
Type of Order cupcakes
cakes
Cheese cakes
Cheese tarts
Cream puff
Chocolates
Quantity 16pcs size s
25pcs size s
16pcs size m
8inch cakes
25pcs cheese tart
1 box cream puff
Small cheese cakes
Large cheese cakes
Others(please specify in special instruction)
flavor chocolate moist
butter cake
blueberry
strawberry
blueberry&strawberry
oreo
Toppings buttercream
ganache
fondant
Occasions
Wordings
Special instruction

Click here to put a form like this on your site.

Monday, July 27, 2009

KEK BEN 10


Salam...aduhhh kek Ben 10 ni lawak sungguh le...dh ode edible tp biase le pos msia yg janjinye dijamin smp esuk...hehehe, tp 3 hari baru smp...betul2 sabar le...terpaksa le gne Plan B...lukis gak le dengan jari jemari yg keras ni...

Kek yg di ode oleh Ayu tuk besday anak bungsu nye...kek yg dideco jam 2.30pg sebaiknye smp dr kampung...balik kg le plak de kenduri...

Tqvm ayu...trima kasih atas sokongan ko...trima kasih coz byk dh ko tlg rekomen... smoga ko dimurahkan rezki n biz ko smakin maju...yg penting kerjasama..hehehe
Continue reading...

CHEESE CAKE


Salam....ni lamenye gambar, br sempat nk msk blog..busy memanjang..

Plain cheesecake ni kak nurul (kak gjan) ode...ie nk plain cheesecake, saje je buh rasberry kat atas tu skit...x tau le plak kak nurul ni nk light cheese cake..ina buat rich cheesecake...

yg ni plak order by makcik radiah tuk mjlis yassin kt umahnye...

tqvm tuk yg ode cheese cake...and tqvm tuk yg kak mai yg ode cistat, xde gambar le kak mai..sori yea....6.55 pagi k.mai dh dtg amik cistat, n 5 pagi gak le ina dh celik..hehehe
Continue reading...

Wednesday, July 22, 2009

Class Zati Dhati


Salam..lame x hapdet blog ni...busy ya amat amat....Br balik dr class kak zati di Pekan, melayan penat badan n otak, br la ni de free skit...Lame gak le psg angan2 nk g class ni, bile biras ina confirm tarikh kenduri ie kt Chenor, trus tanye k.zati, ie ckp ok ie free...pe lg confirm le 18.7...

Kami gerak dr Manjung kamis malam, trus ke nilai anto kek lapis n kek buah, patah balik ke Cheras, smp jam 1 pg....Pg Jumaat dr Kl trus gerak ke Pekan, jauh gak le Pekan ni...10.30 kt smpang UIA smp Pekan jam 3.30...aduhhh...solat n lunch, smpat g mydin Pekan jap..hubby k.zati amik kt dpn mydin...start class dlm jam 5.30 selesai jam 11 mlm...
Class pertama..NOVELTY CAKE
indahnye le rumah di tepi sungai ngan kuda nye, ngan itiknye..x npk yea itiknye, tanahnye coklat, itiknye pun coklat...ngan mushroomnye....
Kek ini telah diselamatkan di Chenor, duk kerumun dek budak2...sekejapan licin...
Class Kedua...WEDDING CAKE
Aduiii...lamenye le nk wat bunga tu...kak zati ckp bunga plg senang..berjam2 aku nk dptkan tekniknye....Class mula jam 10 pg selesai jam 9mlm.....habis satu Kuantan, hubby n romb cik kiah merayap....Pastinye oren jd pilihan...sesuwei ngan lapik k.zati tu yea...
Aku yg dh kepenatan....terlentuk liuk le....
Tq kak zati, wpun jauh beribu batu, perjalanan yg ckp berbaloi...insyaallah akan dimanfaatkan sebaik mungkin...smoga akak dimurahkan rezki n diberkatiNYA selalu....
Continue reading...

Monday, July 13, 2009

Class on 12.7.09


Salam...busy nye le hari ni, sepanjang hari attend class...

Ni 1st class...basketweave bersama Puan Maria di Kolej Komuniti Manjung. Mmg x plan nk pergi kebetulan jumpe kak Maria kat kedai wa seng...x kan lepaskan peluang. Lgpun blaja kt kolej ni murah je...sumenye kolej sponsor. Ina pergi dengan my sister, cik Kasih. Sorang cume rm25, kalu x bawak kek bleh bli ngan harga rm10. Mmg kak maria dh bagitau bawak le ape barang yang ade, so hangkut je le barang yg de sume...2nd time blaja basketweave, byk dh kut improvement...resipi yg lain dr yg blaja ngan kak ayu...cream hijau yg dlm tware tu terbiar dlm kete setengah hari di panas yg terik x cair pun...sesuai le nk travel. tp manis banyak cream ni...

ni idea cik kasih...katenye mat gebu slalu wt camni....abis pinggan mama dlm almari...mama mmg pengumpul pinggan antik.
p/s icing hijau, kek butter n belang tu ina buh pandan paste n pwarna hijau...cume x ske ngan bunga atas tu...x smpat nk wat bunga dah...
Ni lak, ina & chef Alex Goh....ie datang ajar cupcakes kat Wa Seng Sitiawan....org pertama bg nama, atas alasan nk jumpe chef je...hangkut le buku2 yg dlm simpanan...ie tanye dh buat ke...hehehe, setiap satu buku, satu resipi..dh try n menjadi. Tq chef...
Nk tengok gambar2 cupcake ie tgk kat blog yumyummylicious le, link kt sebelah ni yea...Cik Kasih ni duk depan skali, dpt le ie tangkap gambar...ramai sgt yg attend kat 30 org..penin den...
p/s ape2pun i must credit to my sifu2s...lynnhassan, linda kaori, ayu liana n kak jun...bayar mahal pun x rugi coz banyak yg dapat x kedekut ilmu, tanya tau je jawap, tips2 mereka ni mmg berbaloi n berterusan sehingga kini....tqvm
sorang lg sifu akan ina jejaki hujung minggu ni....nnt i update yea....menuntut ilmu slagi terdaya wpun jauh beribu batu bukan halangannye, beberapa daerah n negeri yg akan dilalui hanya dengan satu tujuan, ilmu perlu dituntut muka bertemu muka, jari bertemu jari...baru puas n yakin...
Continue reading...

Cream puff & Mini cuppies


Salam. 30pcs cream puff ni di order oleh Kak Kushah. Mcm biasa cheese tat pun ade juga...Tq yea kak.
Ni lak mini cuppies tuk majlis bacaan yassin di rumah kawan ina, Nora, toke R&Z Manjung, yang akan mengerjakan umrah. Ina juga bawak 2 kotak cheese tat.


p/s sebenarnye nak letak coklat m'ms tp tercakap ngan hubby tlg bli smarties...bile letak atas meja je, ala bukan yg ni la....td ckp smarties...aduhai...

Continue reading...

Monday, July 6, 2009

Fondant oh fondant.....


Salam....ni kira 2nd time wat fondant....yg pertama ketika hantaran pertunangan ina pada tahun 1996. 1st time buat sendiri ngan mama coz tu le juge pertama kali kami belajar buat fondant, dh x ingat nama cikgunye...selepas dari itu, kami x pernah buat fondant lagi coz susahnye le, malasnye le...resipi fondant tu pun dh x jumpe kat mane...


Kini hampir 12tahun 2bulan usia perkahwinan, tiba2 berminat pulak nk buat fondant balik...selepas pergi class dengan kak jun, semangat berkobar2...wpun mase class mmg x diajar cara bancuh fondant, berbekalkan resipi yg kak jun bagi yg tersangat detail cara-caranye, ina dpt bancuh fondant ni...terima kasih banyak2 kak jun...

ni order dari lita, 1st customer fondant Anr Delights. Lita de bg sample, ina x follow sepenuhnye le, bunga2 dlm sample tu pun rasenye readymade...coz dh belajar so try le buat sendiri...masa belajar ngan kak jun gune cutter, tp yg ni buat dengan jari jemari yg keras ni....hubby ckp ok le tu nampak rose nye....kene praktis n praktis lagi...

ni xtra cuppies tuk makan2 kat rumah lita, letak je le bunga2 kecik...
lita juga order 100pcs blueberry cheesetart...tqvm lita...thanks for d support...
Continue reading...

Buttercake, cheesetart n creampuff



Salam...syerah omar order buttercake ni tuk kawan ie. tq yea syerah...
Cheesetart yg diorder sepangjang minggu ni mmg x amik gambar, x sempat...terima kasih tuk sume yg order cheesetart kt ina...terima kasih tuk warga2 maritim lumut, terima kasih tuk adik ipar ina, munirah, yg tolong ambil n antar...terima kasih tuk ainul dr base, terima kasih tuk azlan umw fabricatech, terima kasih tuk sume yg x dinyatakan namenye disini, maaf le, bile dh lama terlupe le name2nye....
Minggu ni juga de wat creampuff, 30biji tuk azlan umw & 30biji tuk mala...sorry yea xde gambar, bile dh kelam, mmg x amik gambar...ina jual creampuff 30biji RM20. terima kasih banyak-banyak yea....
Continue reading...

Happy Birthday Opah


Salam...mmg terover busy minggu ni...smp tidu di opis nak settlekan keje2, hangkut sume2nye tidu di opis....ni punca mata pencarian yg utama, apa2 pun terjadi wpun hari2 ade order kerja2 opis kene diutamakan dulu...
dlm waktu yg terbatas, amik juga order dr cikgu zilla, asalnye si pengantin baru nk rasa kapkek coz aritu mase wedding x smpat nk makan...ye le dh busy2 mmg x sempat nk makan...tiba2 zilla call arini gak birthday maknye, mintak tulis happy birthday opah...tqvm zilla..
Continue reading...
 

ANR DELIGHTS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal