WELCOME TO ANRDELIGHTS

Monday, July 13, 2009

Class on 12.7.09

Posted by ANR DELIGHTS at 12:43 AM
Salam...busy nye le hari ni, sepanjang hari attend class...

Ni 1st class...basketweave bersama Puan Maria di Kolej Komuniti Manjung. Mmg x plan nk pergi kebetulan jumpe kak Maria kat kedai wa seng...x kan lepaskan peluang. Lgpun blaja kt kolej ni murah je...sumenye kolej sponsor. Ina pergi dengan my sister, cik Kasih. Sorang cume rm25, kalu x bawak kek bleh bli ngan harga rm10. Mmg kak maria dh bagitau bawak le ape barang yang ade, so hangkut je le barang yg de sume...2nd time blaja basketweave, byk dh kut improvement...resipi yg lain dr yg blaja ngan kak ayu...cream hijau yg dlm tware tu terbiar dlm kete setengah hari di panas yg terik x cair pun...sesuai le nk travel. tp manis banyak cream ni...

ni idea cik kasih...katenye mat gebu slalu wt camni....abis pinggan mama dlm almari...mama mmg pengumpul pinggan antik.
p/s icing hijau, kek butter n belang tu ina buh pandan paste n pwarna hijau...cume x ske ngan bunga atas tu...x smpat nk wat bunga dah...
Ni lak, ina & chef Alex Goh....ie datang ajar cupcakes kat Wa Seng Sitiawan....org pertama bg nama, atas alasan nk jumpe chef je...hangkut le buku2 yg dlm simpanan...ie tanye dh buat ke...hehehe, setiap satu buku, satu resipi..dh try n menjadi. Tq chef...
Nk tengok gambar2 cupcake ie tgk kat blog yumyummylicious le, link kt sebelah ni yea...Cik Kasih ni duk depan skali, dpt le ie tangkap gambar...ramai sgt yg attend kat 30 org..penin den...
p/s ape2pun i must credit to my sifu2s...lynnhassan, linda kaori, ayu liana n kak jun...bayar mahal pun x rugi coz banyak yg dapat x kedekut ilmu, tanya tau je jawap, tips2 mereka ni mmg berbaloi n berterusan sehingga kini....tqvm
sorang lg sifu akan ina jejaki hujung minggu ni....nnt i update yea....menuntut ilmu slagi terdaya wpun jauh beribu batu bukan halangannye, beberapa daerah n negeri yg akan dilalui hanya dengan satu tujuan, ilmu perlu dituntut muka bertemu muka, jari bertemu jari...baru puas n yakin...

2 comments on "Class on 12.7.09"

AkMa on July 13, 2009 at 10:35 AM said...

cantiknye kek ni..rajin tul la..nanti leh tempah kek kat kak ina..

ANR DELIGHTS on July 13, 2009 at 11:16 AM said...

tq kem...kene rajin betul2 ni....hehehe..bleh bleh no prob

ORDER FORM

Name:
Contact number
Email Address:
Pick up date
Pick up time
Type of Order cupcakes
cakes
Cheese cakes
Cheese tarts
Cream puff
Chocolates
Quantity 16pcs size s
25pcs size s
16pcs size m
8inch cakes
25pcs cheese tart
1 box cream puff
Small cheese cakes
Large cheese cakes
Others(please specify in special instruction)
flavor chocolate moist
butter cake
blueberry
strawberry
blueberry&strawberry
oreo
Toppings buttercream
ganache
fondant
Occasions
Wordings
Special instruction

Click here to put a form like this on your site.

Monday, July 13, 2009

Class on 12.7.09


Salam...busy nye le hari ni, sepanjang hari attend class...

Ni 1st class...basketweave bersama Puan Maria di Kolej Komuniti Manjung. Mmg x plan nk pergi kebetulan jumpe kak Maria kat kedai wa seng...x kan lepaskan peluang. Lgpun blaja kt kolej ni murah je...sumenye kolej sponsor. Ina pergi dengan my sister, cik Kasih. Sorang cume rm25, kalu x bawak kek bleh bli ngan harga rm10. Mmg kak maria dh bagitau bawak le ape barang yang ade, so hangkut je le barang yg de sume...2nd time blaja basketweave, byk dh kut improvement...resipi yg lain dr yg blaja ngan kak ayu...cream hijau yg dlm tware tu terbiar dlm kete setengah hari di panas yg terik x cair pun...sesuai le nk travel. tp manis banyak cream ni...

ni idea cik kasih...katenye mat gebu slalu wt camni....abis pinggan mama dlm almari...mama mmg pengumpul pinggan antik.
p/s icing hijau, kek butter n belang tu ina buh pandan paste n pwarna hijau...cume x ske ngan bunga atas tu...x smpat nk wat bunga dah...
Ni lak, ina & chef Alex Goh....ie datang ajar cupcakes kat Wa Seng Sitiawan....org pertama bg nama, atas alasan nk jumpe chef je...hangkut le buku2 yg dlm simpanan...ie tanye dh buat ke...hehehe, setiap satu buku, satu resipi..dh try n menjadi. Tq chef...
Nk tengok gambar2 cupcake ie tgk kat blog yumyummylicious le, link kt sebelah ni yea...Cik Kasih ni duk depan skali, dpt le ie tangkap gambar...ramai sgt yg attend kat 30 org..penin den...
p/s ape2pun i must credit to my sifu2s...lynnhassan, linda kaori, ayu liana n kak jun...bayar mahal pun x rugi coz banyak yg dapat x kedekut ilmu, tanya tau je jawap, tips2 mereka ni mmg berbaloi n berterusan sehingga kini....tqvm
sorang lg sifu akan ina jejaki hujung minggu ni....nnt i update yea....menuntut ilmu slagi terdaya wpun jauh beribu batu bukan halangannye, beberapa daerah n negeri yg akan dilalui hanya dengan satu tujuan, ilmu perlu dituntut muka bertemu muka, jari bertemu jari...baru puas n yakin...

2 comments:

AkMa on July 13, 2009 at 10:35 AM said...

cantiknye kek ni..rajin tul la..nanti leh tempah kek kat kak ina..

ANR DELIGHTS on July 13, 2009 at 11:16 AM said...

tq kem...kene rajin betul2 ni....hehehe..bleh bleh no prob

 

ANR DELIGHTS Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal